tiistai 9. joulukuuta 2014

Schlossweihnachten

Hellurei!

T:n kotikylässä, noin 20 minuutin päässä Würzburgista, oli viime viikonloppuna joulumarkkinat. Siellä oli tosi paljon erilaisia kojuja, joista sai ruokaa ja tietenkin Glühweinia (yök), mutta myös käsitöitä. Oli tyynyjä, saippuioita ja paljon muuta. 




Nimensä mukaisesti joulumarkkinat oli vanhassa linnassa, jonka on aikanaan (kauan sitten) omistanut paroni von Zobel. Linna on muuten ihan tyhjillään, mutta näin joulun alla se herätetään henkiin näillä joulumarkkinoilla ja niitä seuraavalla joulukalenterilla, jossa luukkuina toimivat linnan ikkunat. 


Saippuavuori

Tuolla joulumarkkinoilla oli tosiaan tosi paljon kaikkea, ja melkein kaikki oli käsityötä. Myös T:n äiti oli siellä myymässä töitään, ja mekin tietenkin päästiin auttelemaan linnan koristelussa ja siivoamisessa..


Joulumarkkinat on jo vuosia vanha perinne, ja mun mielestä tosi ihana sellanen: melkein koko kylä kokoontuu yhteen ihastelemaan toistensa kädentaitojen tuotoksia ja etsimään lahjaideoita. Joulumarkkinoiden avulla pääsee alottamaan joulunodotuksen mukavasti.

Mäki haluan tämmösen ikkunalaudan,
ja asettelen  siihen sit kans tommosia kynttilöitä. 

Sää oli myös ihan mukava, ei ollu ihan hirveen kylmä. Toisaalta olis ollu kiva, jos olis esimerkiks satanu lunta, mut kaikkee ei voi saada. Eikä se lumen puute nyt kuitenkaan koko tunnelmaa vienyt.. 






Tuolla perällä oli myös nukke esittämässä Jeesusta, mutta
lampaan takapuoli peittää sen... 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti