keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Mun vuosi 2014


Vuosi lähenee loppuaan, joten ajattelin tehdä pienen vuosikatsauksen (joita saksalaiset ainakin rakastaa...). 

TAMMIKUU. 

Uutena vuotena olin edelleen T:llä, syötiin Fondueta ja juoruttiin myöhään iltaan. Ammuttiin myös raketteja ja sen jälkeen T syventyi iltapuhteeseensa, 216 palan 3D:palapeliin. Kolmeen asti oltiin hereillä, mutta palapelistä tuli hieno! :) 


Uutena vuotena rakennettiin tätä noin kolmeen asti aamulla.
Opiskelussa lähti uusi jakso käyntiin ja mulla oli jo pari ihan käännöskurssiakin. Lisäks aloitin työt helsinkiläisessä apteekissa. Olin jo aiemmin ollut apteekissa töissä, joten homma oli oikeastaan tuttu ja totuttelemiseen ei mennyt kauaa. Tammikuussa otin osaa myös Osakunnan toimintaan, aloitin apuemäntänä ja kirjastotoimikunnassa. 


Tammikuussa saatiin myös lunta ja oli ihan sikakylmä. 


HELMIKUU.


Ystävänpäiväsitsit.
Helmikuussa työt jatku, ja pääsin oikeen työskentelyn makuun: mulla oli varmaan yks vapaa viikonloppu koko kuussa. Koulusta oli myös ihan tarpeeksi hommaa ja tota kalenteria kun kattoo, en tiedä miten jaksoin ton kaiken :D Alkuvuodesta löyty myös pitkästä aikaa se kuuluisa liikunnan ilo, Unisportin korttiakin tuli aika ahkerasti vingutettua. Ystävänpäiväsitseillä me uudet apuemännät päästiin jo hieman maistelemaan, mitä se apuemännyys oikein on, sinne kun tehtiin ja tarjoiltiin kaikki ruuat itse. 

Juotiin vähän (muistaakseni) Ville Vallatonta  ja meille tuli
ihan vihreet kielet :D 

Perioditauolla matkustin tietenkin Saksaan, jossa T jo
odotteli mua kärsimättömänä.. 
Vähän täysi kalenteri.. Töitä, koulua, bileitä. 
MAALISKUU.

Ekalla viikolla oli perioditauko, ja lähdin tietenkin Saksaan. Siellä T:llä oli suht paljon stressiä töissä ja palokunnalla Faschingin takia, mutta onneks mulla oli koulujuttuja, niin ei tullut aika pitkäksi. Laskiaistiistaina käytiin muiden Suomityttöjen kanssa kattomassa Faschingkulkuetta ja vähän juhlistamassa laskiaista. Kuun lopussa T tuli Suomeen ja sukuloitiin ja juhlittiin Osakunnan vuosijuhlissa. 

Ei perioditaukoja ilman opiskelua ja koulujuttuja.


HUHTIKUU.

Huhtikuu oli viimeinen opiskelukuukausi. Pääsiäislauantaina olin töissä (jipii!), ja köröttelin vasta loppupääsiäiseksi porukoille. Jatkoin edelleen ahkerasti liikuntaa, olin vihdoin löytänyt semmoset lajit, joita tein tosi mielelläni ja semmoset ajat, jotka sopi mulle. 

Innostuin juoksusta...

...ja rakastuin Töölönlahteen.

TOUKOKUU.


Vappu. Mentiin kattomaan Mantan lakitusta ja sen jälkeen Senaatintorille. Sieltä lähdettiin jatkoille Amarilloon, jossa viihdyttiin ihan tarpeeks pitkään. Vappupäivänä mentiin aamupalalle Mäkkiin ja siitä Kaivopuistoon piknikille. Perusvappua vieteltiin siis. Päivällä kun tuli tarpeeks kylmä, lähdettiin kotiin ja hyvä niin: hetken päästä sain tietää, että saan muuttaa isompaan huoneeseen! :) 

Onneks muuttomatka ei ollut kuin muutamat portaat. 


Koulusta alkoi siis kesäloma, ja mä pääsin ottamaan työskentelystä kaiken irti. Innostuin kevään tullen juoksusta, ja Töölönlahtea tuli kulutettua ihan kiitettävästi. Kuun lopussa lähdin Saksaan. 

KESÄKUU.

Kesä, Tolla neuleella oli kuuma, mut en omistanu
vielä mitään kesävaatteita. 

Mun vanhaan auppariperheeseen tuli uus aupair ja tutustuin sen kanssa, kun kerran asuttiin samassa kaupungissa. Kahvilla käymisen lomassa koitin myös etäopiskella ahkerasti.. Kesäkuun lopussa palokunnalla oli 140-vuotisjuhlat ja mä olin tietysti myös siellä auttamassa. Ne juhlat oli koko viikonlopun pituinen tapahtuma: torstai-illalla oli Komerzabend, johon oli kutsuttu lähiseudun kaikki palokunnat sekä muita ... . Perjantaina oli ulkoilmabileet, joihin pääsi kaikki yli 16-vuotiaat. Niissä oli kaks paikallisen radiokanavan kuuluisaa dj:tä, eli hyvää musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa. Lauantai oli lepopäivä, mut sunnuntaina aamulla pidettiin vielä yhdet "bileet" palokuntalaisille. 

Kriminaalipsykologiaa ja suklaamuna. 


HEINÄKUU.

Heinäkuu menikin sitten vähän stressivapaammin ku kesäkuu, ja T:lläki oli lomaa viikko. Suunnitelmia oli vaikka mitä, ja ajaa piti vaikka mihin, mut sit ilmat oliki niin huonot ettei voitu mennä mihinkään (T:n laiskuudestahan se ei siis johtunut...). Heinäkuuhun kuuluivat luonnollisesti myös jalkapallon MM-kisat, ja munki oli pakko kattoa kaikki Saksan pelit. 



ELOKUU.


Elokuussa kävin Suomessa moikkaamassa porukoita, hoitamassa viimiset vaihtoasiat kuntoon ja tyhjentämässä kämpän. Hommailin kaikkia perussuomalaisia asioita, kävin mökillä ja saunassa ja sukuloin. 



SYYSKUU.

Maisema kämpältä.

Syyskuussa sain kämpän avaimet. Kielikurssi alkoi, tutustuttiin kielikurssiporukan kanssa ja meistä muodostu aika hyvä ryhmä, nähdään edelleen aina välillä. Syyskuun lopussa oli DSH-koe, joka menikin sitten paremmin kuin ajattelin! :) 

Markttag

LOKAKUU.

Lokakuussa alkoi oikeet opiskelut. Erasmuksille ja muille ulkomaalaisille oli paljon tervetulohässäkkää, ja kävin jopa yhdellä kaupunkikierroksella (jossa ei näytetty mitään, mitä en olis jo tiennyt..) ja sen jälkeen viinillä. 


Rakastuin tohon kirjaan. Itkin lopussa. 
Ennen koulun alkua käytiin myös Salzburgissa, joka oli ihan hieno kaupunki. Mun porukat tuli myös käymään Würzburgissa, ja ajeltiin niitä ympäri lähikyliä ja kivoimpia turistikohteita. Tykkäsivät kuulemma kaupungista ja lomasta. 

Salzburg.
MARRASKUU.


Marraskuussa ihmettelin, miten voi tulla joulu tai joulunodotusfiilis sit joulukuussa, jos marraskuu ei oo pimee, kylmä ja ärsyttävä. Kyllä se saksalainenki marraskuu sit loppujen lopuks ihan tarpeeks ärsyttävänä näyttäyty.. Kurasta, pimeetä, kylmää (varsinki jos ei omista talvitakkia..). 




JOULUKUU.

Joulunodotus alotettiin T:n kotikylän joulumarkkinoilla, jossa mäkin vähän auttelin. Lisäks fiilistelin joulua leipomalla pipareita ja käytiin yliopiston Nikopartyissä. Niiden piti olla tosi kova juttu, mut loppujen lopuks siellä oli ehkä 100 ihmistä. Meillä oli silti hauskaa ja tanssitiin kolmeen asti aamulla! Ei ollu jalat kipeet aamulla, ei... 





Joulukuu (ja se joulunodotus) huipentu tietenki jouluun, jota vietettiin tällä kertaa ihan koko perheen voimalla, kun mekin lennettiin T:n kanssa Suomeen. Joulu oli ihana, erityisen ihanaa oli, että koko perhe oli paikalla, ja saatiinhan me se Joulupukkikin vierailulle.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti