tiistai 4. elokuuta 2015

Endlich Sommerferien!!


Helou! 

Täällä on vihdoin alkanut kesäloma. Mulla on siis tänä kesänä vaan kuukausi lomaa, syyskuussa kun alkaa taas koulu Suomessa. Saksassa lukukaudet menee vähän erilailla, niillä alkaa talvilukukausi lokakuussa ja loppuu tammikuun lopussa; joulun yli on just ja just sen kaks viikkoa lomaa. Sit helmikuu ja maaliskuu on lomaa ja koulu jatkuu taas huhtikuusta heinäkuun loppuun. Mun mielestä toi systeemi on suoraan sanottuna perseestä, koska kuka haluaa lomailla keskellä talvea? Helmikuussa on kylmä eikä ole lunta, T-paitakelit alkaa vasta huhtikuussa. Toki paikallisille on ihan kiva, että kaks kuukautta voi olla kunnolla töissä ja tienata rahaa, mutta vaihtareille se tarkottaa lähinnä lomaa keskellä talvea. Mä olin pari kertaa siellä töissä, kävin viikon verran Suomessa ja T:n kanssa Schloss Neuschwansteinissa, mut muuten hengailin päivät kotona ja olin melkein joka ilta salilla; mitä muuta sitä tekis, kun kaikki muut on töissä. Toukokuussa taas alkaa ilmat lämpenemään ja kesäkuussa on ihan kunnon kesäilmat. Mut opiskelijat opiskelee ja koululaiset koululaistelee. Myös koululaisten koulu kestää heinäkuun loppuun asti, eli niiden pitää myös homehtua koulussa keskellä kesää, 30 asteen helteissä. En tykkää. Mun mielestä tänne sopis paljon paremmin Suomen systeemi, jossa on koko kesä lomaa. Se on jotenkin nurinkurista, että täällä opiskelijat ja koululaiset opiskelee melkein koko kuuman kesän ja Suomessa niillä on koko kylmä ja sateinen kesä lomaa. 


Mun loman alku on ollut aika kiireinen, kun jo ekan viikon lopulla tuli sisko perheineen vierailulle. T:n äiti stressas siitä suht paljon ja oli todella ärsyttävä kun kyseli koko ajan, onko niiden lennot ja hotellit ja kaikki jo varattu ja mitä ne nyt aikoo täällä tehdä ja mimmosia ne on. Sanoin et ne nyt vaan ei oo niin saksalaisia kuin te, ne ei oo suunnitellut vielä niin pitkälle, ne ei tarvii mitään suurenmoista, ne on ihan tavallisia ihmisiä :D ihan hyvin siitä vierailusta selvittiin, nähtiin pari turistikohdetta ja syötiin hyvin. Oli siis kivaa että ne oli täällä käymässä! :) 

Kulmakapakan paras drinkki: Erdbeerdaiquiri tuoreilla mansikoilla! Nam. 


Loppuloman suunnitelmia ei oikeastaan oo, blogiin aattelin kirjotella vähän opiskelusta Saksassa ja Würzburgin yliopistosta yleisesti. Ja urheilla. Ja lomailla. Ja nauttia kesästä. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti