tiistai 3. helmikuuta 2015

Kuulumisia pitkästä aikaa


Hellurei!

Meillä laiskoilla opiskelijoilla alkoi perjantaina loma. Mulla oli kaks koetta ja molemmat meni ihan hyvin.. Onnistuin tulemaan kipeeks just sillon ku pitääkin, eli tenttiviikolla, kun ois pitäny olla eniten skarppina. No, en onneks ihan hirveen kipee ollu, keskiviikkona ja torstaina oli vähän kuumetta, pää kipee ja nenä vuoti ku mikäkin. Siitä huolimatta kokeet meni ihan hyvin, nyt täytyy enää metsästää kaikki mahdolliset todisteet, että on kurssit varmasti käyty, niin saa pitää opintotukensa..

Perjantaina mulla oli siis eka lomapäivä, mut en todellakaan ollut lomailun merkeissä: mulla oli nimittäin töitä. Töitä. TÖITÄÄÄÄÄÄÄÄ! Ja missä? No melkein opiskelualaa vastaavissa hommissa, eikä missään kaupan kassalla! Yks iso saksalainen mainosfirma laajentaa toimintaansa pohjoismaihin ja tarvitsi suomalaista tarkistamaan nettisivujen käännökset. Oli muuten ihan suht hyvä, että otti siihen jonkun tarkistamaan. Se firma oli käännättäny nettisivunsa käännöstoimistolla, joka oli tietenki luvannu suomalaiset ja ammattitaitoset kääntäjät. No. Ammattitaitoset varmaan joo, mut suomea ne niiden käännökset ei kyllä ollu nähny ku ehkä vilkaisulta joskus. Jotkut lauseet oli nimittäin jotain sellasta, mitä kukaan suomalainen ei oo voinu kirjottaa. Välillä en tienny, pitäiskö itkeä vai nauraa.

Mä itse koen tommosen tarkistustyön myös tosi tärkeeksi, varsinki sillon, ku ulkomainen firma haluaa laajentaa ulkomaisiin maihin, joiden kielistä niillä itsellään ei oo mitään hajua. Sit kun ne sivut avataan ja suomalaiset asiakkaat löytää tiensä sinne, siellä ei todellakaan saa olla mitään puolisuomeks kirjotettuja lauseita, joiden sanomaa ei vaan tajua, vaikka tuijottais puol tuntia. Jos siellä nettisivuilla olis sellasia, se sinne eksynyt suomalainen vaihtais suomalaiseen sivustoon, josta saa ees selvää. Siinä eí tuotteilla tai hinnoilla oo väliä.   

Viikonlopun ja alkuviikon oon ottanu rennosti, eilen tosin myös vähän siivoilin ja olin jumpassa ja zumbassa. Tänäänkin illalla on ohjelmassa salia, muuten ei oikeestaan mitään. Huomenna meen kaupunkiin, kämppä pitää siivota (tenttiviikolla ei ollu aikaa eikä voimia...). Nyt lähden nukkumaan T:n kanssa, se on kipee. Jopa niin kipee, että sain sen ottamaan vitamiineja ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti