tiistai 24. helmikuuta 2015

Fünfte Jahreszeit

Helau!!

Saksalaiset ei juhli laskiaista, vaan ne tekee kaiken vielä vähän suuremmin, joten niillä on Fasching. 

Fasching-aika alkaa jo marraskuussa, tarkemmin sanottuna 11. päivä kello 11.11. Fasching on hullutteluaikaa, ja sen takia myös kellonajat on "hassuja", eikä mitään normiaikoja. Tammikuussa Karnevalgesellschaft (karnevaaliseura) piti uuden vuoden vastaanoton, johon myös meidät oli kutsuttu. Siellä valittiin karnevaalien kuningas, kuningatar, prinssi ja prinsessa. 

Minionit kulkueessa


Faschingin idea on sama kun laskiaisen: hulluttelua ja hauskanpitoa ennen 40 päivän paastoa. 

Viime viikon torstaina alkoi täydet hulinat, kun täällä oli Weiberfastnacht. Täällä T:n kotikylässä pyöriskeli viisi noidaksi pukeutunutta naista, jotka piti huolta hulinasta. Ne soitteli ovikelloja ja kävi myös kaupungintalolla sotkemassa ja pussailemassa kaupunginjohtajaa (no poskille vaan!). 

Lavalla "kuninkaalliset", karnevaaliseuran ihmisiä ja karnevaaliseuran tanssiryhmät, joihin
jokainen saksalainen tyttö haluaa kuulua. 


Perjantaina ja lauantaina oli joka puolella Prunksitzungeja, ja myös T oli sellasessa lauantai-iltana palokunnan puolesta. Siellä on paljon esiintyjiä lähialueelta, myös paljon tanssiryhmiä. Lyhyesti sanottuna kaks-kolme tuntia kuolemantylsää istumista ja pari kiinnostavaa esiintyjää. 


Kulkueessa viimisenä tulee aina itse karneevaaliseura
kuninkaallisineen.


Tiistaina hulluttelu huipentui pikkukylän karnevaalikulkueeseen. Kulkue kesti vähän yli puoli tuntia, pienessä kylässä ei riitä kulkueautoja ihan hirveen pitkäks aikaa.. Sen jälkeen kulkueen katselijat vetäyty liikuntahalliin, jossa oli bileet. Musiikkia, ranskiksia ja bratwurstia, kakkua ja kahvia. Ja lapsille tilaa leikkiä ja tanssia. 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti