torstai 23. lokakuuta 2014

Suomiratikka!

Jos mun kanssa on ollu kaupungilla tässä lokakuun aikana, mut on voinu kuulla kiljahtelemassa "Suomiratikka!" tämän tästä. Tässä syy: 



Suomi testaa yhtä ratikkaansa Würzburgissa lokakuun ajan. Ekat kaks viikkoa testaamiseen sai osallistua vaan työntekijät, mut nyt sillä saa ajaa ihan kaikki, ja jos antaa palautetta, voi voittaa matkan Helsinkiin. 




Toi on siis uus malli, joka on ilmeisesti tulossa (tai on jo?) Helsinkiin. Sitä testataan täällä, koska täällä on täysin samanlevyset kiskot ja samalla päästään hyödyntämään paikallisen liikennefirman (WVV) asiantuntijuutta. Lisäks musta jotenkin tuntuu, että tän testailun myötä näitä ratikkoja saattaa alkaa näkyä täälläkin.. 



Würzburgilaiset on suurimmaks osaks innoissaan uudesta ratikkatuttavuudesta, ja sitä onkin testannu jo aika moni. Monet on sanonu, että tää on paljon hiljasempi esimerkiks ohimennessä eikä kirsku niinku saksaratikat. Lisäks se ei lähe sillee räjähdysmäisesti liikkeelle ku saksalaiset kollegansa, vaan starttaa pehmeemmin, jollon vanhuksillakaan ei oo hätää, jos ei ehdi istumaan ennen ku ratikka lähtee liikkeelle. 

Kaikista hauskinta oli kuunnella, ku saksalaiset yritti lukea ääneen,
mitä tossa lukee. 
Mun mielestä tietenki Suomiratikka on parempi ku saksalaiset, mutta en tykkää noista uusista penkeistä. Vanhat oli mun mielestä hienommat, eikä niissä ois mitenkään pakko lukea Helsinki. Ulkopuolen värityksestä en tykkää myöskään, tosin eihän sitä tiedä et tuleeko se ton värisenä Suomeen vai oliko tää vaan joku Würzburgin sääntö, että sen pitää olla ton värinen. 



Joka tapauksessa, hyvin sillä matkustaa. Eniten mä rakastan sitä ääntä, mikä varottaa, kun ovet menee kiinni. Saksaratikoissa ja busseissa se on semmonen hirveen ärsyttävä piippaus, ja Suomiratikassa semmonen pehmee pieni ääni, joka tulee kaks kertaa ja se joka ei sitä kuule, missaa ratikan. Joka tapauksessa Suomiratikka nostaa hymyn tämän Suomitytön huulille joka kerta kun se tulee vastaan, enkä haluais että se lähtee pois.. No, ens kesänä viimeistään pääsen taas ajelemaan suomiratikoilla.. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti